Over ons

magni fabriek
magni machines
magni fabriek

FABRIEK

De fabriek Magni is gelegen in Castelfranco Emilia (Modena) in Italië. Het is een nieuw maar vooral moderne fabriek met een oppervlakte van 6.000m2 welke volledig ‘aardbeving-proof’ is. De fabriek heeft een productiecapaciteit van 1.000 units per jaar. De verschillende afdelingen worden op een moderne manier beheerd door middel van speciale software. Het magazijn gebruikt bijvoorbeeld een eenvoudig voorraadsysteem om alle voorraden ‘just in time’ te beheren. De fabriek beschikt over een computersysteem waarbij alle processen van de monteurs nauwkeurig geanalyseerd worden, van de operationele tijd aan de machines tot aan het uitvoeren van controles. Uiteindelijk wordt alles in het systeem verwerkt en worden de fouten gemeld. Het systeem biedt ondersteuning bij tekeningen en montage-instructies, deze worden weergegeven op een groot touch screen. De fabriek heeft twee assemblagelijnen gewijd aan Magni producten.

GESCHIEDENIS

Magni is een familie van ondernemers in de metaalverwerkingsindustrie, actief sinds 1950. Pietro Magni monteur & reparateur van tractoren en fabrikant van landbouwvoertuigen, later van torenkranen voor de bouwindustrie, richtte Fargh SpA op in 1972, samen met zijn zonen Riccardo en Giorgio, en dochter Franca. Dit met het doel voor ogen om hydraulische kranen te ontwerpen en bouwen. In 1980 maakte hij de eerste telescopische vorklift in Europa, de Fargh 4000 FS met gepatenteerde arm. In 1981, volgde Riccardo Magni zijn vader op nadat deze overleed bij een ongeval op werk. Riccardo Magni ontwikkelde de Fargh 5000 RT en de Fargh 3000 RT uit dat eerste prototype. Dit waren uiterst baanbrekende modellen die de basis vormden van een gezamenlijke onderneming met de Manitou groep. Die duurde meer dan 27 jaar en eindigde in mei 2009. Gedurende deze lange periode, breidde Riccardo Magni het bedrijf uit tot een enorme omvang van meer dan 40 nationale en internationale patenten, alles met betrekking tot verreikers en roterende verreikers, welke na de samenwerking in handen bleven van het Franse bedrijf. In de tweede helft van 2012 herhaalde Riccardo Magni de actie van zijn vader die 30 jaar daarvoor had geleid tot de oprichting van een groot bedrijf: hij richtte Magni Verreikers srl op, samen met zijn zonen Carlo en Eugenio en dochters Carlotta en Chiara.

DE ROTERENDE & STARRE MAGNI VERREIKER

Het Italiaanse merk Magni staat bekend om zijn roterende en starre verreikers. De verreikers van Magni zijn voorzien van een unieke en zeer overzichtelijke werkcabine welke standaard is uitgevoerd met airco en overdruk. De verreikers imponeren op het gebied van capaciteit en hefvermogen. Zowel de starre als de roterende Magni verreiker laat ongekende prestaties noteren. Met een hefvermogen van 30.000 kg. en een hefhoogte tot bijna 12 meter noteert de zwaarste starre verreiker een nieuw wereldrecord. Hetzelfde geldt voor de zwaarste (continue) roterende verreiker met een hefvermogen van 6.000 kg. en een hefhoogte tot 35 meter. Daarnaast voldoen alle Magni verreikers aan de nieuwste emissie-normen en zijn ze uitgevoerd met een Mercedes-Benz TIER-4I-motor.

Hiermee introduceerde Magni een nieuwe standaard in de markt. Voor de doordacht ontwikkelde verreikers zijn diverse patenten afgegeven (w.o. draaibare stabilisatoren, side shift, het veiligheidssysteemen en nivellering van het frame). Daarnaast beschikken de Magni-verreikers over een Q-fit systeem waarmee veilig en snel accessoires aangebracht kunnen worden welke automatisch worden herkent.